Beca de l'Institut Català del Suro i l'AECORK per un estudi sobre la influència del tap de suro en la cervesa
•
Episode description
Ens hem posat en contacte amb la responsable de comunicació de l'Institut Català del Suro (ICS), la Carola Pérez Badua, per comentar aquesta notícia.
Leonor Guadarrama, estudiant del Màster en Begudes Fermentades de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha guanyat la II Beca ICSuro-AECORK, en el marc del qual ha realitzat l’Estudi sobre l’efecte del tap de suro en l’estabilitat del sabor i aroma de la cervesa. El lliurament del premi, dotat en 1.400 euros, s’ha fet durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic de la Facultat d’Enologia, celebrat dimecres 28 de novembre.
La convocatòria d’aquesta beca s’inscriu en un conveni signat el febrer del 2016 entre l’Institut Català del Suro (ICSuro), l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i la Universitat Rovira i Virgili, a través de la Facultat d’Enologia, per promoure el coneixement sobre el tapament amb taps de suro de begudes fermentades. L’estudiant Leonor Guadarrama ha estat durant dos mesos fent un estudi al Cork Center Laboratory de l’Institut Català del Suro. Amb aquest conveni també es pretén establir relacions a tres bandes en matèria de formació i R+D+i, així com donar continuïtat a la realització d’estudis.
L’estudi va permetre obtenir les dimensions i característiques necessàries dels taps per a poder oferir un tancament adequat tenint en compte les ampolles i les característiques de la cervesa i que, a més, oferís una fàcil obertura per al consumidor. A més d’això, va ser possible diferenciar entre la cervesa emmagatzemada utilitzant taps de suro de la cervesa que va ser tancada amb xapes normals. Això pot ser de gran interès per cervesers que tinguin entre les seves especialitats cerveses que presentin caràcter organolèptiques més riques a causa del procés de maduració i/o fermentació que hagin rebut.. Aquest fet obre la porta a seguir estudiant l’ús del tap de suro com a tapament per a cervesa.