Sis empreses sureres inicien dos projectes col·laboratius per millorar les prestacions dels taps de suro
•
Episode description
Ens hem posat en contacte amb Albert Hereu, director de l'Institut Català del Suro per comentar aquest fet.
Amb aquests dos nous projectes es reafirma l’estratègia mantinguda per la indústria surera en els darrers anys: sumar esforços per estar a l’avantguarda de la innovació i els màxims estàndards de qualitat. D’aquesta manera, sis empreses s’han aliat per participar en projectes col·laboratius per seguir millorant la competitivitat dels seus productes.
Els dos projectes en qüestió són el Grup Operatiu per a l’eliminació d’aromes no desitjats en taps de suro mitjançant biosorbents (GO Biosorbents) i el Grup Operatiu per conèixer l’evolució de la permeabilitat a l'oxigen dels taps segons diferents mètodes de producció (GO Permeabilitat). Ambdós projectes compten amb un pressupost global aproximat de 275.000 € i estan cofinançats pel fons europeu FEDER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
En els dos projectes hi participen 6 empreses sureres, dos de Palafrugell (TESA i J.Vigas) i quatre de Cassà de la Selva (De Maria Taps, Costa Quer, OLLER i Manuel Serra).