Radiació de fons: preguntes que mai ens hem fet
Acomiadem la temporada el podcast de ciència de Ràdio Palafrugell amb Joan Regí i Marc Heras
Descarrega el pòdcastAcomiadem la temporada el podcast de ciència de Ràdio Palafrugell amb Joan Regí i Marc Heras
Descarrega el pòdcastAvui ens acompanya en Pau Mir, doctorat en matemàtiques, per parlar de la recerca matemàtica i la feina del seu departament
Descarrega el pòdcastMarc Heras i Joan Regí repassen el concepte de les aurores arran de la seva aparició a Palafrugell i a molts altres punts del territori
Descarrega el pòdcastEl 24 d’abril de 1184 a.C. els grecs van entrar a Troia dins d’un cavall de fusta. Aprofitant l’efemèride, parlem dels virus informàtics que infecten els nostres ordinadors i servidors cada dia, com els troians.
Descarrega el pòdcastQuina és la longitud entre la punta del Bisbe i la cala d’en Massoni, a la costa de Palafrugell? En Joan Regí i en Marc Heras aprofiten aquesta pregunta per debatre sobre les fractals. Un programa de temàtica matemàtica en què també parlen de l’eclipsi de sol dels Estats Units i l’ensorrament del pont de Baltimore.
Descarrega el pòdcastEn Joan Regí i en Marc Heras continuen el seu viatge com a crononautes al llarg de la història del planeta Terra.
Descarrega el pòdcastEn Joan Regí i en Marc Heras es converteixen en uns crononautes, uns viatgers del temps, al llarg de la història del planeta Terra. 12.000.000 d’anys, comprimits.
Descarrega el pòdcastUn dels principals tornejos de robòtica del món s’ha fet a Palafrugell. El podcast de ciència de Ràdio Palafrugell, enregistrat des de la final estatal del VEX Robòtics, amb els alumnes que hi participen i l’organització del col·legi Sant Jordi. Amb Joan Regí i Marc Heras.
Descarrega el pòdcastAvui, dia de Sant Valentí, en Joan Regí i en Marc Heras descobreixen què en diu, la ciència, sobre l’enamorament. I ens preguntem: les màquines ens acabaran explicant com ens hem de relacionar amb la parella?
Descarrega el pòdcastEl programa de ciència de Ràdio Palafrugell exxplica com funcionen invents del dia a dia que donem per fets: els calendaris, el vidre o els panys i les claus.
Descarrega el pòdcastEntrevistem Ferran Llobet, investigador del Centre de Recerca en Agrogenòmica, al podcast de ciència de Ràdio Palafrugell amb Joan Regí i Marc Heras
Descarrega el pòdcastEspecial del podcast de ciència de Ràdio Palafrugell. Recomanem llibres sobre ciència per a infants i joves, amb la Nollegiu Mediterrània i la Biblioteca de Palafrugell.
Descarrega el pòdcastAl podcast de ciència de Ràdio Palafrugell connectem amb Javier de la Casa, membre del CREAF, que des de Noruega investiga com afecta l’alliberament de carboni fòssil a l’atmosfera.
Descarrega el pòdcastParlem de les escales lineals i geomètriques, i en Marc Heras ens deixa aquesta endevinalla. La resoldreu abans que s’acabi el podcast? “Una aranya fa una teranyina en una finestra i cada dia duplica la seva grandària. Després d’un mes, la teranyina omple tota la finestra. Quant temps li havia costat omplir la meitat de la finestra?”
Descarrega el pòdcastJoan Regí i Marc Heras expliquen què és la teledetecció i els satèl·lits que hi ha acada òrbita per conèixer el nostre planeta Terra
Descarrega el pòdcastMarc Heras i Joan Regí posen sobre la taula les bases científiques que poden fer possibles els viatges en el temps
Descarrega el pòdcastArrenca la segona temporada del podcast de ciència de Ràdio Palafrugell, amb una incorporació: el geògraf Marc Heras s’uneix al programa, acompanyant en Joan Regí. En aquest episodi parlem de les notícies científiques dels últims mesos.
Descarrega el pòdcast